Nog een maand tot aan NLdoet!
6 februari 2018
Odensehuis organiseerde Open Middag voor zorgaanbieders
16 februari 2018
Show all

Terugblik Inspiratie- en netwerkavond

Maandag 12 februari was de Inspiratie- & Netwerkavond speciaal voor maatschappelijke organisaties, (sport)verenigingen en initiatieven. Deze avond werd georganiseerd door Vrijwilligerswerk – Welzijn Zeewolde in samenwerking met @RabobankFlevoland, Zeewolde Sportief en Gezond en de Gemeente Zeewolde.

Inspiratie en netwerkavond 12 feb 2018

De ruim 100 deelnemers werden gastvrij ontvangen in The Lux Zeewolde met een soepje en een broodje en konden alvast met elkaar in gesprek voordat de avond zou beginnen.
Wethouder Winnie Prins opende het inhoudelijk deel van de avond. Hierna nam Daniëlle Gouman van het landelijke crowdfundingplatform Voorjebuurt.nl de aanwezigen mee in een inspirerende presentatie over crowdfunding & crowdsourcing.

Crowdfunding & -sourcing is een populaire manier van financiering waarbij met behulp van een online campagne geld, hulp en middelen worden ingezameld. Deelnemers kregen informatie en tips over hoe crowdfunding werkt, wanneer een initiatief geschikt is voor crowdfunding e.d. Ook werd aan de hand van voorbeelden ingegaan op de opbouw van een succesvolle campagne.

Vervolgens gingen de deelnemers uiteen om met elkaar in gesprek te gaan over diverse actuele thema’s zoals privacywetgeving en talentherkenning. Er werd kennis met elkaar gedeeld en men gaf elkaar tips en trucs over hoe men om zou kunnen gaan met bepaalde vraagstukken die spelen binnen de organisaties.

Tijdens de samenvatting van wethouder Prins, in samenwerking met de gespreksleiders, kwam naar voren dat het een erg nuttige avond was met een open sfeer. Alle deelnemers ontvangen nog een verslag van hetgeen besproken is bij de verschillende tafels en thema’s.

Daarna was het tijd voor de afsluitende borrel waar nog volop genetwerkt en lang doorgepraat werd over deze inspirerende avond.