23 maart Roze Maaltijd in Restaurant Uiterton Lelystad
16 maart 2018
OV spreekuur in Dienstencentrum Sfinx
4 april 2018
Show all

Feestelijke ondertekening samenwerkingsovereenkomst maatschappelijke stage

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst MaSOp donderdag 8 maart hebben wethouder Laurens Klappe van de gemeente Ermelo en wethouder Willem Krooneman van de gemeente Elburg samen met de wethouders van de andere vier gemeenten, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en organisaties voor vrijwilligerswerk hun handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst Maatschappelijke Stage. Deze stage is niet meer wettelijk verplicht, maar zo’n succes dat zij opnieuw met vier jaar verlengd is. Vrijwilligerswerk als schoolvak levert de deelnemende jongeren een schat aan ervaring op, daarom gaan gemeenten, scholen en organisaties voor vrijwilligerswerk in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde hier graag mee door.

Op de Noord-Veluwe werken scholen voor voortgezet onderwijs, organisaties voor vrijwilligerswerk en gemeenten samen aan de maatschappelijke stage. Zij gebruiken daarbij de bemiddelings- en registratieapplicatie Mas4you.nl.

De samenwerkingspartners Maatschappelijke Stage op de Noord-Veluwe zijn gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Zeewolde, RSG SlingerbosLevant, Christelijk College Nassau-Veluwe, Christelijk College Groevenbeek, Morgen College, Nuborgh College, van Kinsbergen College, Jacobus Fruytier Scholengemeenschap (locatie Uddel), Stichting Welzijn Putten, Welzijn Ermelo, stichting Wiel en stichting ZordGat.