Prokkeldag 2019
9 juli 2019
VHD en VVB gesloten tijdens de zomerperiode
9 juli 2019
Show all

Vrijwilligersfeest 2019

Op vrijdag 21 juni was het grote vrijwilligersfeest voor alle vrijwilligers uit Zeewolde. Burgemeester en wethouders trakteerden de vrijwilligers van Zeewolde op een ontbijt, een lunch of een borrel als dank voor hun inzet. Renate Vos- van Ittersum en Stan Stokvis mochten dit feestje namens hen organiseren. Zij kozen er voor om dit jaar het vrijwilligersfeest in een nieuwe jasje te steken. Iedereen was welkom, waarbij de nadruk lag op alle ‘onzichtbare vrijwilligers’. Daarnaast is er gekozen om zoveel mogelijk lokale ondernemers met hun lokale producten en/of diensten in te zetten.

Zo verzorgde Bakkerij De Toren de broodjes en leverde Veco Zuivel de karnemelk en melk. De prachtige bloemdecoraties op tafel waren van Bloomfields.

Naast het gezellige samen eten en ontmoeten was er ook een gesprek op voeten o.l.v. Wethouder Winnie Prins. Doel van dit gesprek was om echt naar elkaar te luisteren, zonder te oordelen. In het kader van het project: ‘Zeewolde, de plaats van je toekomst’ werden de vrijwilligers uitgedaagd mee te denken over de toekomst van Zeewolde. ‘Hoe ziet het vrijwilligerswerk er over 10 jaar uit?’ en ‘Wat is er nodig om met z’n allen gelukkig te zijn in Zeewolde?’.

Samengevat kwamen de volgende punten daarbij naar voren:
-Vrijwilligers moeten meer gewaardeerd worden;
-Vrijwilligers werven moet 1 op 1;
-Werkbezoeken waarbij mensen van de gemeente meelopen in de praktijk zijn belangrijk;
-Er moet voldoende geld beschikbaar zijn voor opleiding en ondersteuning van vrijwilligers;
-Vrijwilligers mogen nooit een vervanging voor betaald werk zijn.

Zelf nog aanvullingen of wil je hier graag nog eens over verder praten? Neem dan gerust contact op met Renate Vos – van Ittersum via r.vanittersum@zeewolde.nl

Met een totale opkomst van ruim 170 vrijwilligers verdeeld over de dag en vele positieve reacties kijken wij terug op een geslaagd feest.