29 maart tot en met 2 april is het de week van ‘Autisme’
16 maart 2021
Lionsclub Zeewolde steunt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeewolde
6 april 2021
Show all

Paasactie Welzijn Zeewolde: Kunst door de brievenbus!

We zijn op dit moment helaas nog veel aan huis gebonden. Maar dat betekent niet dat we niks leuks kunnen doen. Naar aanleiding van de tulpenactie vorig jaar kwam het team van Welzijn Zeewolde al snel op het idee om ook dit jaar rond Pasen weer een mooie actie op te zetten. Dit keer werden zij getipt door een aantal creatieve Zeewoldenaren op het project: ‘Kunst door de Brievenbus’.

Door deze actie kunnen inwoners van Zeewolde zes weken lang meedoen met leuke tekenopdrachten. De actie is 1 april gestart door het uitdelen van bijna 700 pakketten aan ouderen in de gemeente. Het team van Welzijn Zeewolde deelde met behulp van vrijwilligers en het team van de Basisz een tasje uit met een leuke paaskaart, heerlijke paaseitjes en de eerste zes tekenopdrachten met de bijbehorende kaders en een doosje kleurpotloden. Hiermee konden de ontvangers meteen aan de slag!

Voor iedereen
Kunst door de Brievenbus is een serie van zes tekenopdrachten die samen met leerlingen van de Levant en Verbeelding&Co zijn bedacht. De opdrachten zijn voor iedereen uit Zeewolde beschikbaar via de Zeewolde Actueel. Iedere week komt er een nieuwe tekenopdracht in de krant.

Hoe werkt het
Het is de bedoeling dat je thuis een kunstwerk maakt. Er worden zes opdrachten in de Actueel geplaatst (6, 13, 20 en 27 april en 4 en 11 mei). Zo kan iedereen die dit leuk vindt vanuit huis meedoen met deze creatieve activiteit.
De eerste opdracht is:

1. Teken op een a5 formaat papier wat je ziet als je naar buiten kijkt. Dit mag met pen, potlood, verf of stift.

Maak een foto van je kunstwerk en mail deze naar info@zeewoldevoorelkaar.nl of lever het kunstwerk in bij het Vraaghuis, tijdens de inloopspreekuren van Welzijn Zeewolde op:
– dinsdag of woensdag van 09.30 tot 11.30 uur
– donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Met al deze verzamelde ‘kunst’ is het idee een expositie samen te stellen, als het moet, online, maar als het kan in een ruimte waarin we elkaar kunnen ontmoeten en iedereen kan komen kijken. Je kunt zelf aangeven of je anoniem wilt blijven of dat je naam bij de kunst gemeld mag worden.

Doe je ook mee? Zo brengen we met elkaar deze bijzondere tijd letterlijk ‘in kaart’.
Welzijn Zeewolde is onderdeel van de gemeente Zeewolde. Wilt u iemand helpen of kunt u juist zelf wat hulp gebruiken? Bel ons dan via onze hulplijn 036-5224655 of loop gerust eens binnen tijdens één van onze spreekuren in het Vraaghuis aan de Stevinweg 2. Kijk voor meer informatie op www.welzijnzeewolde.nl of bezoek ook eens onze website www.zeewoldevoorelkaar.nl