Zomerweken Zeewolde!
21 juli 2021
Feestweek Welzijn Zeewolde
16 september 2021
Show all

Wandelen voor mantelzorgers is van start gegaan!

Dinsdag 7 september jl. verzamelden zich 4 wandelaars en hun begeleiding bij de Meermin voor de eerste wandeltocht van OPEN JE HART. Om 10.00 uur startten de wandelaars voor een wandeling van een uur en kwamen daarna in de Meermin nog bijeen voor een gezamenlijk kopje koffie en even napraten. Tijdens de wandeling konden de deelnemers elkaar beter leren kennen en ervaringen met elkaar delen.

Welzijn Zeewolde is begin dit jaar een samenwerking aangegaan met Open Je Hart, een initiatief van Bureau LWCP uit Dronten.

Hierbij is speciale aandacht voor de mantelzorgers die op deze manier meer aandacht kunnen krijgen, meer met elkaar in contact kunnen komen en daardoor hun verhaal met elkaar kunnen delen.

Dit gebeurt door elke dinsdagochtend een wandeling te organiseren met daarna gezamenlijk koffiedrinken in de Meermin. Vanaf 10.00 uur wordt gestart met een wandeling van maximaal een uur, waarna er tijd is voor een gezamenlijk kopje koffie of thee.

 

Bent u mantelzorger, maar bent u slecht ter been en wilt u wel graag aansluiten, dat kan! Dan komt u om 11.00uur voor de koffie. Bent u geen mantelzorger, en wilt u toch graag aansluiten om meer contacten op te doen, meer mensen te ontmoeten, ook dat kan!
Aan deelname zijn geen inschrijfkosten verbonden, u betaalt alleen voor de koffie of thee. Wel is opgave vooraf nodig.

Wilt u meer weten, bel of mail naar Jolanda Aarssen, j.aarssen@zeewolde.nl,
06 – 32452728, of het nummer van Welzijn Zeewolde 036 – 522 4655.
U mag zich ook rechtstreeks opgeven bij Open Je Hart:
Voor meer info: bel 088-7878988 of mail naar info@openjehart.nu.

Open je Hart is van oorsprong opgezet om mensen te stimuleren om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Naast de wandelingen is er een compleet activiteitenprogramma waar de wekelijkse wandeling een onderdeel van is. De wandeling wordt geleid door een coach. Door corona waren deze wandelingen niet eerder mogelijk, gelukkig kunnen we nu weer wel starten. Behalve de wandelingen zijn er ook creatieve en leerzame bijeenkomsten en weekenduitjes. Ook is er telefonische ondersteuning via het speciale Aandachtscentrum.