Inloopspreekuur voor reizen met het OV
8 november 2021
Gratis uw verkeerskennis opfrissen?
16 november 2021
Show all

10 november Dag van de Mantelzorg

 

 

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden.

Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Daarom zetten we de schijnwerpers aan. Dit kan fel, om het hele land te laten zien hoe enorm belangrijk mantelzorgers zijn. Of klein. Met een gebaar, een compliment of samen genieten van de zon of een filmpje.

Op 10 november maken we het onzichtbare zichtbaar. Gemeente Zeewolde heeft ervoor gekozen een Mantelzorgcompliment uit te keren aan mantelzorgers die zich hiervoor hebben aangemeld.

Helaas kan dit jaar, net als afgelopen jaar, de feestavond voor de mantelzorgers niet doorgaan i.v.m. de Coronamaatregelen. In plaats daarvan heeft men iets anders bedacht. Wat dat is houden we nog even als verrassing.