10 november Dag van de Mantelzorg
10 november 2021
7 december Nationale Vrijwilligersdag
7 december 2021
Show all

Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een verkeersvoorlichting voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Zeewolde. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink ver-anderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Ook het fietsen is anders geworden. Het is drukker geworden op het fietspad en het gebruik van de E-bike is toegenomen. In deze verkeersvoorlichting worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen als automobilist, voetganger, scootmobielbestuurder of als fietser. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De voorlichting wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zeewolde en vindt plaats op:

 

Donderdag 9 december a.s. van 10.00 – 12.00 uur in De Meermin, Kerkplein 20, 3891 ED Zeewolde

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN voorlichting Zeewolde. Vermeld in de e-mail je naam, geboortejaar en telefoonnummer. Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld.