Logo Odensehuis 2018 Frouke

Odensehuis op bezoek in de Verbeelding

 • Donderdag 22 september jl. was het Odensehuis op bezoek in de Verbeelding. Hier werden de deelnemers warm en hartelijk ontvangen met een kopje koffie en/of thee door Cultuurmakelaar Marina van Arendonk en haar gastdames.Foto Odensehuis in de Verbeelding Hierna werden de deelnemers mee terug in de tijd genomen door middel van een prachtige expositie over 100 jaar Zuiderzeewet. Als verrassing was er nog een muzikaal optreden en zong men uit volle borst de Zuizerzeeballade mee. Ook werd het Oud Hollandse Memo van de jaren 50/60 nog eens gespeeld. Vele mooie herinneringen kwamen daardoor boven drijven, wat resulteerde in een zeer gezellige en geslaagde middag!
  Bent u nieuwsgierig geworden naar het Odensehuis? Kom dan gerust een keer langs! U kunt ons vinden in de Eclips achter de Meermin. Zowel nieuwe deelnemers als vrijwilligers zijn welkom! Wij zijn iedere donderdag van 12.00 – 16.00 uur geopend. Ook voor de aankomende weken staat er weer een leuke programma op de kalender!
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frouke Kronenburg, f.kronenburg@zeewolde.nl of bel naar 036-5224655

Odensehuis op bezoek bij de Brandweer

 • Op donderdag 22 maart kregen de deelnemers van het Odensehuis Zeewolde een rondleiding van Tom Langendijk op de brandweerkazerne. Tom vertelde onder andere hoe branden ontstaan, voorbeelden om dit tegen te gaan en liet de deelnemers zien hoe een brandweerauto er van binnenuit ziet en wat zij bij zich hebben tijdens een melding. Aan het einde van de rondleiding kregen alle deelnemers een leuk pakketje mee, met informatie, een sleutelhanger en een ‘rode’ schoenlepel, zodat iedereen hun brandalarm thuis kan controleren. Namens het team van het Odensehuis Zeewolde willen wij Tom en zijn team hartelijk danken voor de presentatie, de tijd en het enthousiasme. Het was een prachtige middag!
 • “Ik hou nog steeds van jou”!
  Donderdag 15 maart was Frans Hoogeveen, specialist op het gebied van dementie en ouderenpsycholoog, met als specialisatie psychogeriatrie, te gast in het Alzheimercafé. Hoogeveen ging tijdens deze avond in op het thema ‘verbondenheid en intimiteit’. Want hoe behoud je de intimiteit in een relatie wanneer de partner dementie heeft en/of in een instelling verblijft? Foto Alzheimercafé 15 maart 2018
  Een thema waar niet snel over gesproken wordt, omdat mensen dit vaak lastig vinden. Maar wist u dat intimiteit naast eten en drinken de eerste levensbehoefte is van de mens?! En hoewel dementie een persoon letterlijk en figuurlijk kan veranderen, verandert deze behoefte niet. Hoogeveen nam de bezoekers daarom aan de hand van praktijkvoorbeelden mee in een openhartig gesprek waarbij over en weer vragen gesteld werden. Al met al een bijzondere avond met veel herkenning.Nieuwsgierig geworden naar dit onderwerp en/of hier nog eens over verder praten? Iedere eerste donderdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur wordt in het Odensehuis Zeewolde een mantelzorggesprek aangeboden, waar u ervaringen m.b.t. dementie met elkaar kunt delen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. F. Kronenburg via 036–5224655 of door te mailen naar f.kronenburg@welzijnzeewolde.nl
 • Bewegen met Alie vanaf januari ook in de ochtend!
  Vanaf januari 2018 komt Alie ook in de ochtend beweging geven. Bewegen is goed voor mensen met (beginnende) dementie, zo valt op https://dementie.nl/bewegen/beweging-blijven-met-dementie te lezen. Om ook de ochtendgroep te stimuleren te bewegen, hebben we Alie weten te strikken extra te komen.