Individuele ondersteuning


Individuele ondersteuning

Iedereen heeft weleens een vraag over bijvoorbeeld eenzaamheid, moeite hebben met bewegen, een maaltijdvoorziening of een andere vraag over welzijn, een zinvolle dagbesteding of zorg. De sociaal werkers van Welzijn Zeewolde zijn er om te luisteren en te ondersteunen. We kijken áltijd eerst naar wat iemand zelf kan, want in veel gevallen kunnen familie, vrienden of buren helpen bij het vinden van een oplossing. Mocht je toch wat meer hulp kunnen gebruiken, dan zoeken we samen naar een passende oplossing. Welzijn Zeewolde biedt een breed scala aan diensten die in veel gevallen de juiste ondersteuning bieden. Soms komt het voor dat iemand hulp nodig heeft van andere instanties. In dat geval weten wij de weg!

De sociaal werkers van Welzijn Zeewolde denken mee, helpen om inzicht te krijgen in iemands situatie en geven zo nodig informatie en advies. Dit is geheel onafhankelijk en gratis, zonder dat iemand een verwijzing nodig heeft.

Ondersteuning inwoners
Wij helpen als het moeilijk blijkt een situatie te overzien of ter voorbereiding op een gesprek met een consulent van de gemeente. Soms komt het voor dat je er samen even niet uitkomt. Kan niemand uit jouw kennissenkring helpen, of heb je behoefte aan iemand die met een onafhankelijke blik naar de situatie kijkt? Dan bieden wij ondersteuning. Mochten onze diensten niet aansluiten bij jouw wensen, dan zorgen wij ervoor dat je bij een andere organisatie aan het juiste adres bent.

Ondersteunen bij een netwerk
Tegenwoordig is zelfredzaamheid een steeds terugkerende term. We kijken meer dan vroeger naar de eigen kracht van mensen en hun netwerk. We gaan uit van wat iemand nog wél kan, in plaats van zijn beperkingen. Belangrijk hierbij is om de vraag te stellen welke zaken voor iemand belangrijk zijn en wat iemand wil bereiken. Samen met de sociaal werker wordt gekeken welke stappen er gezet moeten worden om deze doelen te bereiken.

Meer informatie of een gesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op via 036-5224655.

Spreekuren – vrije inloop 

Voor vragen en vrije inloop verwijzen wij u graag naar onze spreekuren in het Vraaghuis aan de Stevinweg 2 op:

Dinsdagochtend 09:30 tot 11:30 uur
Woensdagochtend van 9.30 tot 11:30 uur
Donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Komen deze momenten u niet uit? Geen probleem. Ook naast deze tijden zijn wij beschikbaar op afspraak. Neem gerust contact met ons op.