Informatiepunt Mantelzorg
Zorg je langdurig voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur? Dan ben je mantelzorger. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar is soms ook erg belastend. In veel gevallen wordt de zorgtaak gecombineerd met werk of andere verplichtingen. Om te voorkomen dat je als mantelzorger overbelast raakt, is het belangrijk een goede balans te vinden tussen het zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. Informatiepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers door middel van informatie, advies, praktische en emotionele ondersteuning of door een luisterend oor te bieden.

Kun jij wel wat ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met sociaal werker Jolanda Aarssen, via j.aarssen@zeewolde.nl of bel naar 036-5224655.

Activiteiten voor mantelzorgers
Het maakt niet uit of je thuis, nabij huis, of in een zorginstelling de zorg voor een dierbare hebt. In alle gevallen zorg je met je hart. Als mantelzorger is het daarom misschien prettig om hierover met elkaar van gedachten te wisselen, als mantelzorgers onder elkaar. Om in deze behoefte te voorzien organiseren wij verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld de dag van de mantelzorger.

Houd onze social media in de gaten voor deze en nog veel meer activiteiten voor actuele data.