Maatschappelijke ondersteuning


Maatschappelijke ondersteuning

Een helpende hand nodig? Het kan natuurlijk gebeuren dat je door bijvoorbeeld ziekte, ouderdom, of een gebrek aan sociale contacten niet meer alles kunt organiseren om zelfstandig te blijven functioneren. Een team van enthousiaste vrijwilligers staat klaar om hierbij te helpen. Het gaat hierbij om hulp, niet om zorg die door professionele verzorging verleend wordt. Indien wij niet de juiste hulp kunnen bieden, kennen wij de organisaties die je wél kunnen helpen.

Meer informatie hierover? Neem telefonisch contact op via 036-5224655

Praktisch hulp via bemiddelingsdienst Zeewoldevoorelkaar
De bemiddelingsdienst van Zeewoldevoorelkaar is er speciaal voor mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Zo kan het zijn dat je niet (meer) in staat bent om bepaalde activiteiten uit te voeren door een ziekte, handicap of beperking door de leeftijd. Een vrijwilliger helpt je bijvoorbeeld met boodschappen doen, werkzaamheden in de tuin of een klusje in huis. Renate Vos – van Ittersum, sociaal werker: “Op eigen benen staan betekent niet dat je het alleen moet doen. Soms kan een klein beetje ondersteuning voldoende hulp bieden waardoor mensen gewoon thuis kunnen blijven wonen.”

Voor meer informatie over praktische hulp verwijzen wij u graag door naar www.zeewoldevoorelkaar.nl/bemiddelingsdienst of stuur een e-mail naar r.vanittersum@zeewolde.nl

Respijtzorg
“Zo bijzonder dat je zomaar binnen wordt gelaten in iemands persoonlijke leven.”
Als je intensief voor een ander zorgt, is het prettig als de zorg af en toe kan worden overgedragen. Voor vele mantelzorgers geen luxe, maar een noodzaak. Janneke Westerink, sociaal werker: “Door de zorg tijdelijk over te dragen, kun je even loskomen van de hele situatie, nieuwe energie opdoen en weer genieten van je hobby.” Vrijwilligers van Welzijn Zeewolde komen bij je thuis om de zorg van de mantelzorger tijdelijk over te nemen. Natuurlijk wil je dat degene die je verzorgt in goede handen is. Onze zorgvrijwilligers krijgen een training gericht op de zorg voor (chronisch) zieken of mensen met dementie. De vrijwilligers mogen geen verpleegkundige handelingen verrichten.

Voor meer informatie over respijtzorg  kun je telefonisch contact opnemen via 036-5224655 of per mail via j.westerink@zeewolde.nl

Maatjesproject
“Mooi om mensen op deze manier uit hun sociaal isolement te halen. Soms praten ze onderweg volop. Dat geeft wel aan hoeveel z’n wandeling voor ze betekent.”
Het maatjesproject van Welzijn is er voor iedereen die graag iets voor een ander wilt betekenen of gezellig samen een avondje naar het theater of de film wilt. .
Samen erop uit in Zeewolde en omgeving is toch veel gezelliger!

Voor meer informatie over het maatjesproject verwijzen wij u graag door naar www.zeewoldevoorelkaar.nl/maatjes of stuur een e-mail naar j.westerink@zeewolde.nl