MaS4You

Ga je in of buiten Zeewolde naar de middelbare school, woon je in Zeewolde en ben je op zoek naar een maatschappelijke stageplaats voor dit schooljaar? Dan kun jij je hier op www.mas4you.nl  oriënteren op de stagemogelijkheden die verschillende organisaties voor dit nieuwe schooljaar te bieden hebben, in en om Zeewolde.

In Zeewolde volgt iedere leerling in de tweede, derde of vierde klas van de middelbare school een maatschappelijke stage (MaS). Een MaS stage bestaat uit 30 uren vrijwilligerswerk inclusief de voorbereiding en het nabespreken ervan. Deze stage loop je alleen of in een groep en kan je achter elkaar (blokstage) of verspreid (vrije stage) volgen.

VIND JE STAGE

Zo kom je eens lekker de school uit en kun je je inzetten voor een ander! Heb je nog vragen over de maatschappelijk stage in Zeewolde? Lees dan verder of neem gerust eens contact op met Zeewoldevoorelkaar.

 

 

Voor meer informatie kun je terecht bij de stagecoördinator van jouw school of neem contact op met Renate Vos – van Ittersum, Coördinator Vrijwilligerswerk via r.vanittersum@zeewolde.nl

 

MaSmarkt

Elke eerste woensdag van oktober vindt de jaarlijkse MaSmarkt plaats. Een belangrijke en leuke plek voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs om daar stage(s) voor maatschappelijk vrijwilligerswerk te vinden en kennis te maken met de aanbiedende maatschappelijke organisaties.

 

Ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd dat deelname aan de markt veel extra ‘handen’ oplevert voor organisaties. Organisaties, leerlingen (en hun ouders) komen op de MaSmarkt met elkaar in contact. Leerlingen leren hierdoor een organisatie persoonlijk kennen, wat de drempel lager maakt om daar hun maatschappelijke stage te doen. Voor de organisatie een mooie kans om jongeren enthousiast te maken voor de activiteiten en/of projecten van uw organisatie en voor de leerlingen een plek om zich te oriënteren op de stagemogelijkheden die het nieuwe schooljaar te bieden heeft. Ook ouders zijn hier van harte welkom!

 

De MaSmarkt wordt jaarlijks georganiseerd door de afdeling Vrijwilligerswerk, van de Gemeente Zeewolde, in samenwerking met diverse scholen, waaronder RSG Levant.