Sport(en) met jeugd en jongeren

Het Buurtsporteam Zeewolde Sportief en Gezond wil graag een actieve en gezonde leefstijl stimuleren bij de jeugd en jongeren. Om dit te bewerkstelligen voeren wij onderstaande activiteiten uit in de gemeente Zeewolde:

• Trainers voor de klas
Aanbieden/promoten van sport door sportverenigingen in het onderwijs. De rol van de buurtsportcoach hierin is een initiërende en verbindende. De sportverenigingen zorgen voor het aanbod en de uitvoering.

• Sportinstuif
Wijkgericht ongebonden sporten en bewegen bij de doelgroep jongeren bevorderen. De activiteiten vinden plaats op de hoek van de straat, het basketbalpleintje, voetbalveldje, parkeerplaats in de buurt zodat jongeren buiten “verenigingsverband” ook bewegen en daar de buurt voor gebruiken.

Sportinstuif Panta Rhei

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen komen sporten. De zaal staat altijd vol gebouwd met leuke activiteiten, van klimmen en klauteren tot schommelen, voetballen en of andere leuke sportactiviteiten.

De activiteit wordt begeleid door de buurtsportcoach en stagiaires. De sportinstuif is op maandagmiddag van 15.30-17.00 uur in de sportzaal in basisschool Panta Rhei.

Kosten: 1 euro per keer.

Sportinstuif woensdagmiddag

Kom je ook gezellig meedoen met een potje voetbal, klimmen en klauteren of 1 van de andere gave sporten?

Elke woensdagmiddag kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar van 14.00 tot 15.30 komen sporten en bewegen bij de Sportinstuif van Welzijn Zeewolde en de Buurtsportcoaches van de gemeente Zeewolde. Kinderen van 4 en 5 jaar oud mogen alleen onder begeleiding van ouder of verzorger meedoen.

De kosten van de sportinstuif zijn €2,- p.p. incl. ranja en een gezonde snack.

Let op, de locatie van de sportinstuif is Sporthal het Baken (voorheen sportzaal Zeewolderhoek). Aanmelden is niet nodig.

• Promoten Gezonde Leefstijl
Jeugd en jongeren voorlichting geven over een gezonde leefstijl door bijvoorbeeld workshops aan te bieden en voorlichting te geven op scholen. Samen met hen te koken en te eten.

• Sport als middel richting werk (Campagne Move 2 work)
Bij de uitvoering van de opdrachten van de buurtsportcoaches wordt gekeken of mensen met een uitkering ingezet kunnen worden ter ondersteuning om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

• Kwaliteit bewegingsonderwijs
De buurtsportcoach ondersteunt scholen op het gebied van bewegingsonderwijs en gaat zich ook bezighouden met kinderen met overgewicht en de verbinding tussen schools- en naschoolsaanbod.