Sport(en) met een beperking

Sinds 1 maart is er een buurtsportcoach Aangepast Sporten actief in Zeewolde. Haar naam is Alie Boorsma. Zij heeft ruime ervaring met sporten voor mensen met een beperking. Zo is ze bij Atletiekvereniging Almere’81 oprichtster, coördinator en trainster van een groep kinderen met een beperking. Ze is verder betrokken bij diverse organisaties en activiteiten voor mensen met een beperking binnen Flevoland.

Alie Boorsma: “Bewegen is een belangrijk aspect binnen het dagelijks leven, het is goed voor je gezondheid en verbindt mensen met elkaar. Het is alleen soms moeilijk te bedenken welke bewegingsactiviteit je leuk vindt. Ik wil hier graag mensen mee op weg helpen.”

Zeewolde Sportief en Gezond heeft goede contacten met sport- en beweegorganisaties. Binnen dat netwerk kunnen we mensen gericht verwijzen naar sport- en beweegorganisaties. Het kan ook zijn dat iemand een beweegactiviteit wil doen die nog niet bestaat. De buurtsportcoach aangepast sporten kan dan samen met die persoon kijken of er nieuw aanbod opgezet kan worden. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid dat mensen op individuele basis willen sporten of bewegen. Hierin kan de buurtsportcoach adviseren en tips aandragen.

“Als buurtsportcoach kunnen we ook een eerste keer met iemand meegaan naar een beweegactiviteit, aldus Alie. “Er ligt soms best een drempel om aan het sporten en bewegen te gaan. De eerste stap is vaak moeilijk en het is dan fijn om samen te gaan zodat er een warme overdracht is. Op die manier gaat de kennismaking op een vertrouwde en gemoedelijke wijze.”

Een voorbeeld is dat patiënten die bijvoorbeeld uitbehandeld zijn bij de fysiotherapie en niet goed weten wat ze vervolgens willen doen aan beweegactiviteiten binnen hun dagelijks leven kan de buurtsportcoach hen op weg helpen. Dit geldt tevens voor mensen met o.a. overgewicht, diabetes, reuma en copd.

Op woensdag en donderdag is de buurtsportcoach aanwezig in gebouw de Meermin, Kerkplein 20

Mensen met een beperking zijn elke woensdagmiddag tussen 11.00 uur en 12.00 uur van harte welkom om langs te komen en kennis te maken en tevens te kijken welke sport het beste bij hun past. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kun je mailen naar alie@zeewoldesportiefengezond.nl of telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 06-31305989.

Sportverenigingen overzicht ga naar: www.sportencultuurzeewolde.nl