Vrouwenkoor Le Madre Cantano

Wij zijn vrouwenkoor Le Madre Cantano dat al meer dan 25 jaar bestaat. We geven regelmatig uitvoeringen in en rondom Zeewolde en hebben een gevarieerd repertoire, zoals populaire volksliedjes, licht klassieke nummers, mooie Christmas Carols.
De liedjes worden gezongen door sopranen, mezzosopranen en alten. Leiding is in handen van dirigent Lex Barten en de pianobegeleiding door Theun de Vries.

De repetities zijn op woensdagmorgen van 09:30 uur en 11:30 uur
en worden gehouden in de Meermin op het Kerkplein in Zeewolde.
Verdere informatie vindt U op:
www.facebook.com/VrouwenkoorLeMadreCantano en op onze website: www.lemadrecantano.nl

Kreatieve Handen

Wie zijn wij?
Wij zijn een hele gezellige groep die elke maandagmiddag bij elkaar komt in de Meermin om creatief bezig te zijn met elkaar. Onze werkgroep bestaat uit 4 dames. Met elkaar bedenken we de thema’s voor het hele seizoen en werken deze uit. Soms zijn we één maandagmiddag met iets bezig, maar soms doen we er een paar keer over. We maken van alles, we haken, breien, maken kaarten, werken met pretex, werken met beton, we maken dingen van karton, eigenlijk te veel om op te noemen. Natuurlijk kletsen we ook gezellig met elkaar. We betalen wel contributie, maar dat is maar €12,50 per maand en daar krijgen we dan alle materialen voor, we moeten alleen basismaterialen mee nemen, zoals een mesje, een schaartje, enz.
Jammer genoeg is het nu vakantie, maar we beginnen weer in september en gaan dan door tot eind mei.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom dan eens kijken op de Cultuur- en sportmanifestatie, waar we met twee kramen staan. Daar staan onze dames die je precies kunnen vertellen wat we allemaal doen en het je ook kunnen demonstreren. We hebben een verloting en je kunt enveloppen trekken. Hiermee maak je kans op een of meer van de voorwerpen die we allemaal zelf hebben gemaakt. Loop anders ook eens een keer binnen in de Meermin op maandagmiddag om te kijken wat we doen. Vanaf september zijn we er weer elke week van 13.15 tot 15.15 uur.

Rode Kruis

 

 

Iedereen kent het Rode Kruis van de inzet bij rampen en grootschalige ongelukken. Zeker als het om hulp in het buitenland gaat. Het is goed om te weten dat in Nederland, dus ook in Zeewolde, het Rode Kruis paraat staat om te worden ingezet.

 

Wat doet het Rode Kruis Zeewolde:

EHBO cursussen op maat, organiseren o.a.:

 • Basis- en uitgebreide EHBO-cursus
 • Reanimatie en gebruik van de AED
 • EHBO bij kinderen
 • Sportletsel en Wandelletsel
 • Versterken zelfredzaamheid

Hulpverlening bij diverse evenementen:

 • Lokaal
 • Regionaal
 • Landelijk

Organiseren van de jaarlijkse collecte: 

 • Met de opbrengst van de collecte organiseren wij workshops Goed Voorbereid
 • Het opzetten van een jeugdteam
 • MaS leerlingen opleiden die vervolgens als stagiaires meegaan naar evenementen

Pop & Rock Koor Zeewolde

Het Pop & Rock Koor Zeewolde is hip, dynamisch en “out of the box”. De groep zingt met een krachtige sound, waarbij de combinatie van goed en gezellig heel belangrijk is. Hoewel ze pas in januari 2018 zijn gestart, staan er al een aantal spetterende optredens op hun naam en treden ze voor de 2e keer op tijdens de Cultuur– en Sportmanifestatie in Zeewolde!

Wekelijks zingen er onder leiding van dirigent Jennifer Maaskant, ruim veertig enthousiaste mannen en vrouwen op de donderdagavond in Open Haven.  Iedereen is welkom, er wordt niet gewerkt met audities of stemtesten. Bladmuziek wordt niet gebruikt zodat het koor voor iedereen toegankelijk is. Er wordt geoefend met ingezongen Mp3-bestanden, die door eigenaar en initiator van het Pop & Rock Koor, Karen Peterson, worden gearrangeerd waardoor het koor beschikt over uniek repertoire.  Er worden nummers uit de Top40 van nu gezongen, maar ook songs van langer geleden komen voorbij.

Meer informatie over Pop en Rock Koor Zeewolde kunt u vinden op www.poprockkoor.nl

 

HZ&PC de Woelwaters

Wij zijn HZ&PC de Woelwaters, een gezellige waterpolo- en zwemvereniging uit Harderwijk. Na een aantal moeilijke jaren groeit de vereniging weer en zijn de tribunes elke wedstrijd weer goed gevuld.

Voor waterpolo is er na jaren weer een damesteam binnen de vereniging gekomen en we hebben inmiddels 3 herenteams en voor het eerst sinds de geschiedenis van de club in alle leeftijdscategorieën een jeugdteam! Ook bij het wedstrijd- en trimzwemmen gaat het goed, er komen veel jonge talentjes met ons trainen en we zijn zelfs weer actief op regionaal en provinciaal niveau. We staan als vereniging voor samenwerking, om zo individuele kwaliteiten tot een succes te laten komen. We zijn ervan overtuigd dat je samen meer bereikt dan alleen, dit is dan ook de visie van onze trainers en coaches.
Onze thuisbasis ligt in de Sypel in Harderwijk, maar op dinsdag traint onze jeugd ook in het Baken in Zeewolde!

Dit jaar hebben we in juni ons 75-jarig bestaan mogen vieren met een fantastisch feest en als klap op de vuurpijl organiseren wij op 7 en 8 september 2019 een waterpolotoernooi in de haven van WSV Nulde. Kom vooral kijken in de haven! Er is muziek van verschillende bands en een heuse DJ, er zijn drankjes en natuurlijk is er veel waterpolo. Kortom: HZ&PC de Woelwaters is een gezellige, sportieve en ambitieuze vereniging voor jong en oud!

KV Wolderwijd

Scoren doe je bij KV Wolderwijd !

Korfbal Vereniging Wolderwijd is er voor iedereen!

Vanaf 6 jaar ben je van harte welkom om te komen korfballen.

De enige sport waarbij jongens en meisjes /dames en heren samen in één team spelen !

In het voorjaar en najaar spelen wij lekker buiten op onze accommodatie op Sportpark de Horst en gedurende het winterseizoen in Sporthal de Horst.

Naast de reguliere competitie kennen wij ook Korfbal Fit, voor als je lekker wil sporten maar de wedstrijden aan je voorbij wil laten gaan.

Voor een ieder wat wils noemen wij dat !

Naast het sporten zoeken wij ook naar de verbinding; niet alleen voor de sporters maar ook voor iedereen die op wat voor wijze dan ook betrokken is bij onze vereniging .
En organiseren wij jaarlijks ons Schoolkorfbaltoernooi en de Giga Kangoeroedag voor de kleinste inwoners van ons dorp.

Interesse ? Kom dan kijken bij onze trainingen op dinsdag en donderdagavond of op zaterdag tijdens de wedstrijden.

Voor meer info : www.kvwolderwijd.nl of info@kvwolderwijd.nl

Zeewolde Live

 

Zeewolde LIVE verbreedt het culturele aanbod van professionele podiumkunsten (theater) aan de inwoners van en bezoekers aan Zeewolde. Voor meer info zie www.zeewoldelive.nl en Facebook ZeewoldeLIVE.

Foto: Optreden theatergroep PIEPSCHUIM op vrijdag 20 september 20:00 uur in The Lux

Coloriet

 is dé specialist in wonen en zorg in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Samen met bewoners, cliënten, familieleden, collega’s én vrijwilligers geven wij kleur aan waardevol leven.

Wij bieden zorg, ondersteuning of een dagbesteding aan in je eigen dorp en zoeken samen met jou naar oplossingen voor de best mogelijke zorg en behandeling. Wij luisteren goed naar je wensen en behoeften en geven ondersteuning waar nodig is, want het leven is van jou!

Ook als buurtbewoner kun je bij ons terecht voor gezelligheid, maar wij bieden ook zorg bij je thuis. Op die manier kun je zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Benieuwd hoe wij kleur geven aan waardevol leven? Bekijk het op onze Facebook ‘Coloriet in Zeewolde’ [ https://www.facebook.com/colorietinzeewolde/ ].

 

 

 

 

Balletschool Zeewolde

Balletschool Zeewolde is al meer dan 30 jaar een begrip in Zeewolde, de dansschool waar verantwoord les wordt gegeven door gediplomeerde dansdocenten in alle dansstijlen! Ook kun je hier theater en musicallessen volgen. Met regelmaat verzorgen de leerlingen spetterende optredens binnen en buiten Zeewolde. Klassiek ballet, streetdance, dansles voor de aller kleinste, moderne dans, Boys Only, Jazzdance, tapdance, dance-fit, pilates, musicalklas en nog veel meer! Voor alle leeftijden en niveaus.

Op zondag 1 september van 12.00 – 16.00 uur houden we ons Openhuis en is iedereen welkom om een kijkje te nemen en gratis workshops te volgen in ons mooie onderkomen in Theater de Kluit aan de Gedempte gracht 5.

Kijk snel naar het rooster op onze website www.balletschoolzeewolde.nl! Kom jij gratis proefdansen bij de leukste dansschool van Zeewolde?

Speelotheek Ketelbinkie

Mijn naam is Claudia Benmesahel-Kruidbos en ik ben de voorzitter van Speelotheek Ketelbinkie in het mooie Zeewolde.
Vaak krijg ik de vraag wat een speelotheek is of de opmerking dat men al genoeg speelgoed in huis heeft staan….

De speel-o-theek is een uitleencentrum van speelgoed en spellen voor ouders en kinderen. Er is een ruime keuze aan speelgoed, dat je kunt lenen. Tevens kun je informatie krijgen over spelen en speelgoed. Met een abonnement mag je net als in een bibliotheek een aantal materialen lenen die dan na 3 weken weer terug gebracht moeten worden. Wij hebben spellen en speelgoed voor elke leeftijd en natuurlijk ons motoriekproject!
Wat betreft het volle huis… door bij ons eerst te lenen kun je mooi uitproberen of dat wat jij wilt aanschaffen door je kinderen  wel als “leuk om me te spelen” wordt ervaren.

Nieuwsgierig???

Tijdens de cultuurmarkt kunt je voor een prikkie spellen kopen die uit ons assortiment gaan.
Uiteraard hebben  we ook een geweldige aanbieding om lid te worden.
Wil je vrijwilliger worden dan hebben wij een leuke korting op het abonnement van €20 per jaar.
Zien we je op de cultuurmarkt?
En oh, van dat overtollige speelgoed worden wij heel blij.

Way 2 Move Zeewolde

Kom in beweging met Way 2 Move Zeewolde! Way 2 Move Zeewolde staat voor een leven lang bewegen met plezier op een manier die bij jou past!

Het aanbod bestaat uit in- en outdoortrainingen voor kinderen en volwassen.

Voor de allerkleinsten zijn er ouder- en kind multisportlessen, lessen met een grote variatie aan sportvormen en beweegactiviteiten. Er wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van een brede motorische, fysieke basis en natuurlijk lekker samen bewegen! Multisportlessen zijn er ook voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Tieners kunnen deelnemen aan de small group trainingen voor 12 tot 18 jaar. Waarin we d.m.v. afwisselende en uitdagende lesvormen (o.a. circuittraining, sport- en spel, bootcamp, running en zelfverdediging) werken aan uithoudingsvermogen en spierversterking. Gezelligheid en plezier zijn hierbij net zo belangrijk!

Voor volwassenen is er Small Group training en Personal training. In een klein groepje of individueel werk je aan jouw individuele doelen. Heb je bijv. een wisselend rooster, dan is er de mogelijkheid om elke week in te schrijven op één van de trainingsmomenten naar keuze.

Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben op het gebied van hun motorische, cognitieve of sociaal-emotionele ontwikkeling zijn de multisportlessen heel geschikt, maar daarnaast is er ook 2MoveXtra en de mogelijkheid om bewegen in te zetten tijdens een zorgtraject. Ik werk hiervoor samen met o.a. de professionals op het gebied van zorg en welzijn van FLOW en andere zorgverleners.

In september start er een mooi project in samenwerking met voedingsdeskundige Ingrid te Brake, coach Maria de Ridder en ergotherapeute Greke Hulstein. Tijdens de sport- en cultuurmarkt kun je kennismaken met dit team en met Way 2 Move Zeewolde. Stel gerust al je vragen! De kinderen kunnen deelnemen aan een leuke beweegactiviteit!

Kijk voor meer informatie op www.way2movezeewolde.nl of stuur een mail naar info@way2movezeewolde.nl

Muziekplaza Zeewolde

Vanaf 1 september 2019 wordt Muziekplaza Zeewolde de hotspot voor muzikale ontwikkeling en samenspel in Zeewolde en omgeving.

Als samenwerkende muziekdocenten bieden wij u een gevarieerd aanbod van instrumenten en samenspel mogelijkheden: van individuele lessen voor klarinet, dwarsfluit, slagwerk, keybord, piano, trompet/cornet/bugel, akoestisch/elektrisch en basgitaar, saxofoon, en drums tot popband/ bandcoaching, workshops (bijv. Adem en Ontspanningstechniek voor muzikanten) en het Zeewolder Symfonie Orkest. U kunt bij ons terecht voor individuele lessen Klassieke en Lichte Muziek.

Om dit mogelijk te maken werken onze conservatorium gediplomeerde muziekdocenten als zzp-ers samen in een collectief voor het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige muzieklessen. Op die manier bent u als klant verzekerd van een degelijke muzikale begeleiding op niveau.

Regelmatig organiseren we podiumpresentaties waar onze leerlingen en docenten zich van hun beste kant kunnen laten zien en horen. Door de hechte samenwerking van docenten onderling, ontstaat er een boeiend en gevarieerd concert programma.

Muziekplaza Zeewolde is ontstaan uit de muziekschool, de latere VMOZ: de Vereniging Muziek Onderwijs Zeewolde. Na de verzelfstandiging van de VMOZ bundelden de docenten hun krachten tot een nieuw initiatief: Muziekplaza Zeewolde. Ondanks de verzelfstandiging blijft de samenwerking bestaan.

Muziekplaza Zeewolde werkt intensief samen met basisschool ’t Kofschip. Hier worden tevens alle lessen en presentaties gegeven. U vindt ons op de Corridor 76, 3893 BE in Zeewolde.

Kom met ons kennismaken en neem eens een proefles om zelf te ervaren wat een instrument en het muziek maken voor u persoonlijk kan betekenen. U bent van harte welkom!

Muziekdocenten Muziekplaza

Atelier Kunst en meer

Atelier Kunst en meer biedt cursussen Tekenen en Schilderen in kleine groepen.
Gonny Geurts is professioneel kunstenaar en docente.
Zij geeft begeleiding op individuele basis. Vandaar dat in elke groep beginneling en gevorderde naast elkaar werken. Er zijn tenslotte cursisten bij die al jaren hier schilderen en die door Gonny gevolgd en in hun eigen stijl aangescherpt worden.
Voor de beginner is er de materialenkennis, de kleur- en compositieleer waar de nadruk op gelegd wordt. Naast cursussen biedt Gonny ook individuele schilderverwendagen, workshops en excursies.

Kijk op http://kunstenmeer.nl/ voor een eerste indruk.
Welkom aan Schepenveld 40, Zeewolde gonny@kunstenmeer.nl

Pieten on Tour

Vele mensen in Zeewolde zullen de Sint en Pieten van Pieten on Tour wel herkennen. Maar wist u dat zij ondersteund worden door tal van vrijwilligers, die op de achtergrond zorgen dat Sint en zijn pieten op pad kunnen?
Al deze vrijwilligers samen zetten zich ieder jaar in om kinderen die onder de armoedegrens opgroeien een leuk Sinterklaasfeest te laten vieren.

De stichting werkt nu twee jaar met verschillende commissies, die compleet worden gerund door vrijwilligers. Denk hierbij aan een ICT commissie, beeld en geluid commissie en natuurlijk een Pietenhuis commissie. Ook voor seizoen 2019 is Pieten on Tour weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun hechte team willen versterken. Enthousiast geworden? Kom dan langs op de cultuurmarkt, of kijk op www.pietenontour.nl

Inside Out Sports

 

Bij Inside Out Sports laten we graag iedereen de positieve effecten van het buiten sporten ervaren. Ook als dat door psychische of sociaal-emotionele problemen soms moeilijk is.

We bieden zorg aan jongeren en jongvolwassenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door psychomotorische therapie te combineren met buiten sporten, dagen we iedereen uit om verder te ontwikkelen. Tijdens de trainingen is er professionele begeleiding voor zowel jouw fysieke als mentale gezondheid.

Vanaf 30 september a.s. bieden we groepstrainingen aan in Zeewolde. Jongeren en jongvolwassenen zijn van harte welkom om te komen rugbyen, suppen, mountainbiken, beachvolleyballen en meer. Na de Cultuur- & Sportmanifestatie zijn de eerste proeftrainingen. Tevens bieden we de mogelijkheid voor individuele therapie.

Bekijk de website www.insideoutsports.nl/pmt-in-zeewolde voor de actuele informatie.

Dansschool UDX

 

 

 

 

Waarom UDX?
• De gezelligste en stoerste dansschool van Nederland
• Jaarlijks minimaal 2 optredens + 1 grote eindshow
• Volg lessen van dansdocenten die trainen op het hoogste niveau van Nederland
• Regelmatige filmpjes van je dansskills voor op insta en snapchat en tiktok
• Twee keer per jaar gelegenheid voor kamp
• Elke les een uitdagende warming-up om fit en gezond te blijven
• Toegankelijke en vriendschappelijke sfeer
• Ook demo-teams en wedstrijden voor gevorderden

Badminton Club Zeewally

 

 

 

 

Zin om te badmintonnen?
Een sportieve, professionele en gezellige vereniging. Badminton Club Zeewally is een sportieve vereniging met een leuke sfeer, maar waar ook de sport voldoende aandacht krijgt om de ontwikkeling van talent mogelijk te maken.

Onze vereniging telt momenteel 90 leden, waarvan 40 jeugdleden. Wij trainen en spelen in Sporthal Het Baken en in de sporthal de Zeewolderhoek aan de Wetering dicht bij De Verbeelding.

Je bent hierbij van harte uitgenodigd om te komen kijken of mee te doen. Voor alle leeftijden wordt er een professionele training verzorgd en daarnaast is er voldoende ruimte voor recreanten.

LOCATIES:  Het Baken – Horsterweg 25
Dinsdag 18.30 – 22.00 uur
Zeewolderhoek – De Verbeelding 29
Donderdag 20.00 – 22.00 uur

De eerste maand is gratis en de club leent je een racket.
Kijk op www.zeewally.nl voor verdere informatie.

Tot ziens!

Sportarts Zimmermann

 

Eindelijk een echte sportarts in Zeewolde.
Sinds 2014 is sportgeneeskunde een echt medisch specialisme. Sportartsen geven advies bij blessures en doen sportkeuringen.

Sportarts Wessel Zimmermann is een zeer ervaren sportarts. Hij heeft 20 jaar ervaring met de blessures die militairen oplopen in werk en sport.

Zijn specialiteit is de behandeling van overbelastingsblessures van de (onder-)benen. Ook geeft hij prolotherapie. Dat is injectietherapie met glucose, gericht op de vermindering van zenuwpijn in de lage rug, bil en benen.

Dokter Zimmermann start een kleine praktijk in Zeewolde voor particulieren. Personen die willen weten of zij medisch geschikt zijn om bij de defensie te werken zijn van harte welkom.
In de startfase van de praktijk moet u zelf betalen, de zorgverzekeraars vergoeden nog niet. Over enkele maanden zal dat waarschijnlijk wel mogelijk zijn.

Voor meer informatie kijk op de website: sportartszimmermann.nl (vanaf 10 september)

 

 

 

Sebastian Muziek

 

Al ruim 24 jaar verzorgen wij muzieklessen in Zeewolde voor jong en oud.

Wat in 1994 begon in een leslokaal aan de Muiderweg, groeide na verloop van tijd zo uit zijn voegen dat wij in 2005 ons huidige pand aan het Krachtenveld betrokken. Hier kunnen we goed uit de voeten met veel leerlingen en organiseren wij optredens en leerlingenuitvoeringen in ons intieme theater.

In onze mooie studio kunnen we prachtige en bijzondere projecten initiëren en maken. Zo zijn we in de loop der jaren een echt muziekhuis geworden waar ruimte is voor vele leuke muzikale events en projecten.

 

Onze werkwijze is gebaseerd op vier pijlers:
• Professionele begeleiding
Al onze docenten hebben professionele kennis van hun instrument
• Je krijgt lessen in je eigen tempo
Nooit te snel of te langzaam. Precies zoals jij dat wilt
• Voor beginners en gevorderden
Helemaal nieuw of al kennis in huis? We gaan verder waar jij was gebleven
• Persoonlijke aandacht
Iedere muzikant wordt door ons zorgvuldig begeleid

Muziek is leuk voor iedereen. Uit onderzoek blijkt iedere keer weer dat muziek maken zowel sociale als cognitieve vaardigheden bevordert. We hebben in de loop der jaren al heel wat jonge kinderen enthousiaste muzikanten zien worden! Maar ook de oudere leerlingen die hun instrument weer hebben opgepakt of die vanaf punt nul starten, hebben we in hun waardevolle hobby kunnen begeleiden.

Op onze Facebook Pagina of YouTube kanaal kan je vele foto’s en filmpjes bekijken van al onze muzikale events.
www.sebastianmuziek.nl
https://www.facebook.com/Sebastian-Muziekonderricht-263057563705808/settings/?tab=page_info

Hockeyclub Zeewolde

Hockeyclub Zeewolde is opgericht op 21 november 1991. Wij zijn een vereniging met vooral veel jeugdspelers. Daarnaast is er ook een bruisende trimclub. Dit is een enthousiaste groep bestaande uit ouders van jeugdleden en uit mensen die het leuk vinden om in een groep te sporten.
Dit alles onder begeleiding van ervaren trainers.

Hockeyclub Zeewolde is een echte familieclub en dus voor iedereen. Onze vereniging functioneert dankzij de inzet van leden en hun ouders. U treft ze onder andere aan achter de bar, als trainer, coach of als scheidsrechter. Daarnaast zijn er ook vele vrijwilligers actief achter de schermen, bijvoorbeeld als lid van een commissie of van het bestuur.

Hockeyclub Zeewolde stimuleert dat er zoveel mogelijk ouders in de vereniging participeren, zowel diegenen die hockeyen, gehockeyd hebben, als diegenen die nooit gehockeyd hebben. Het samen creëren van een gezellige familieclub waarbij iedereen zich verantwoordelijk voelt om met elkaar sportiviteit, veiligheid, respect en gezelligheid hoog in het vaandel te houden!
Door ook te investeren in de kwaliteit van onze trainers, begeleiders, vele vrijwilligers en een fantastische accommodatie met 2 kunstgrasvelden en een semi-waterveld is er voor iedereen een plek om met heel veel plezier te hockeyen.

Aanmelden kan al vanaf 4 jaar! Van 4 tot 6 jaar neem je deel aan Funkey Hockey, bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen.
FUN in goed leren bewegen is KEY!
Funkey omvat grondvormen van bewegen, loopspelletjes, balvaardigheid, en een vorm van hockey.
Op deze manier train je spelenderwijs de motorische ontwikkeling van deze jonge groep.
Elke woensdagmiddag van 17.00u tot 18.00u is er voor de jongste jeugd een training, de eerste drie trainingen zijn gratis en bieden dus de kans om dit alles eens te proberen.

Voor verdere informatie bent u zaterdag 14 september van harte welkom bij ons opblaasbaar hockeyveld om mee te kijken, maar vooral om mee te doen!
Wij staan naast de parkeerplaats aan de Gouwzee, thv de Boni. Of bezoek ons op onze site www.hczeewolde.nl
U kunt ons natuurlijk ook een @ sturen: ledenwerving@hczeewolde.nl

Met vriendelijke Hockey groet,
Hockeyclub Zeewolde

Muziekschool Zeewolde

Kom naar de ‘Open les’ op woensdag 18 september in onze nieuwe locatie:
’t Kofschip, Corridor 76.

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is de eerste kennismaking met muziek. Deze cursus is speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen of die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. In een gezellige sfeer wordt de kinderen de beginselen van muziek bijgebracht. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse manier behandeld. Zo komen ritme, tempo, het notenschrift, de melodische vorming, muziek beluisteren, improvisatie en het samenspel aan bod. Ook maken de kinderen in de les uitgebreid kennis met de verschillende muziekinstrumenten, zodat ze zelf een keuze kunnen maken voor een instrument.

Er zijn 3 groepen op de woensdagmiddag:
• 13.30 – 14.15 uur : Spelen met muziek voor kinderen van groep 1 en 2
• 14.30 – 15.15 uur : Ontdek muziek voor kinderen van groep 3
• 15.30 – 16.15 uur : Muziek Atelier voor kinderen van groep 4, 5, 6

 

Oriëntatiecursus gitaar en keyboard

 

 

 

 

 

Voor maar € 65,- kun je in 10 lessen kennismaken met het keyboard of de gitaar.Je leert de basisvaardigheden en je krijgt het instrument mee naar huis, zodat je ook thuis kunt oefenen. Deze cursus is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Meer informatie en aanmelden via www.muziekschoolzeewolde.nl

KBO Afd Zeewolde

Waar houdt de Katholieke Bond voor Ouderen zich algemeen mee bezig:

• De vereniging is met zo’n 40 vrijwilligers actief voor senioren in Zeewolde
• Deze activiteiten zijn o.a.: Ondersteuning bij zorg en welzijn, wonen en veiligheid, belastinghulp, digitalisering
• Voor de leden zijn wij bereikbaar via e-mail of telefonisch. Info hiervoor staat in ons verenigingsblad « Even Bijpraten »
• Elke donderdagmiddag bijeenkomst in de Sfinx van 14.00 uur tot 16.30 uur.
• Circa eens per maand, uitstapjes naar musical, concert, musea, fiets- of bustoers.

Pianoschool Zeewolde

Met de oprichting van de Pianoschool Zeewolde krijgen de piano- en keyboardlessen in Zeewolde per 2 september 2019 een nieuwe impuls. Drie op en top gekwalificeerde docenten met veel leservaring hebben de handen ineengeslagen: Noortje Huiskens, Annemarie de Boer en Huub Konings.

Iedereen tussen 7 en 77 jaar ( of ouder), beginner of gevorderd ,die zijn of haar talent aan de piano wil onderzoeken of verder wil ontwikkelen kan bij ons terecht. Of het nu gaat om klassieke muziek, actuele pophits of jazz, wij bieden een lesmethode die bij jou past. De pianodocenten hebben onderling contact om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. Wel heeft ieder zijn eigen manier van lesgeven. Maak je graag alleen muziek of zou je ook wel eens samen met andere instrumenten willen spelen ? Wij faciliteren het. Speelplezier staat bij ons voorop!

De Pianoschool Zeewolde is gevestigd in een sfeervol gebouw met een opnamestudio en een klein maar fijn theater waar concerten, masterclasses en workshops gegeven kunnen worden in een gezellige sfeer. Naast het gewone piano- en keyboardinstrumentarium heeft de Pianoschool de beschikking over een goede vleugel. Ons gebouw is centraal gelegen en gevestigd op: Krachtenveld 28 3893 CD Zeewolde. Je bent van harte welkom bij ons voor een gratis proefles.

Lokale Omroep Zeewolde

De Lokale Omroep Zeewolde, kortgezegd de LOZ is een omroep vereniging. Wij verzorgen dagelijks nieuws en informatie via de radio, website en de social media zoals Facebook, Instagram en YouTube.

Wij hebben met de frequente 106.4 FM een luisterbereik in de regio van 110 000 luisteraars. Via de website zijn er zo’n 10 000 sessies per maand en op Facebook is het bereik gemiddeld 40 000 lezers. De LOZ is een vrijwilligers organisatie en heeft geen winst oogmerk.

Wij zijn te vinden op vele evenementen waar wij verslag van maken en brengen ook het nieuws over andere zaken die er spelen in Zeewolde.
Onze vrijwilligers zijn hierin onmisbaar! Wilt u ook bijdragen aan nieuws brengen in Zeewolde?
Kijk op onze site Lokale Omroep Zeewolde voor de diverse vacatures of kom in contact met een van onze vrijwilligers.

Bureau Gelijke Behandeling

Stichting Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) is een onafhankelijke instelling, die zich richt op het voorkomen & bestrijden van alle vormen van discriminatie.

BGBF is de anti-discriminatievoorziening voor alle gemeenten in Flevoland. Inwoners en professionals uit de regio kunnen er terecht met vragen over of ervaringen met discriminatie en ongelijke behandeling. Samen met de melder worden er vervolgstappen bepaald en ondernomen om tot een oplossing te komen.

Hiernaast besteedt BGBF ook veel aandacht aan preventie. Er worden gastlessen gegeven, trainingen, workshops en voorlichtingen verzorgd en projecten ontwikkeld. Meer weten of discriminatie melden? Kijk op onze website: www.bureaugelijkebehandeling.nl

Grenzeloos Bewegen Zeewolde

Grenzeloos Bewegen brengt mensen in beweging. Ook als daar een beetje extra hulp of aandacht voor nodig is. Vanwege een beperking of gewoon omdat je het lastig vindt om in een groep te sporten.

Bij Grenzeloos Bewegen staat niet de sport, maar de deelnemer centraal. Samen kijken we wat bij je past. Met of zonder hulp van een sportmaatje. Grenzeloos Bewegen is voor alle leeftijdsgroepen.

Nieuwsgierig?
Kom langs in onze kraam op de Cultuur- en Sportmarkt a.s. zaterdag in het centrum van Zeewolde en maak kennis. Schrijf je in voor het sportcarrousel waarbij je aan de slag gaat met o.a. voetbal, korfbal of bijvoorbeeld judo of atletiek. Een stoere bootcamp of fietsen. Ontdek meer over onze wandelprogramma’s of de clinic rolstoelvaardigheid. Want omdat iedereen anders is, heeft Grenzeloos Bewegen voor iedereen een ander antwoord en dus ook ander aanbod.

Voor deelnemers én voor sportmaatjes!
Naast deelnemers komen we ook graag in contact met (sport)maatjes die deelnemers willen begeleiden bij of soms zelf naar de beweegactiviteiten. Samen met ons maak je voor de deelnemers het verschil tussen thuis zitten en bewegen. Afhankelijk van de vraag en behoefte van de deelnemer kan het meehelpen bestaan uit o.a. meefietsen naar de sport en/of begeleiding tijdens de sport- en beweegactiviteit. Maar ook sportmaatjes met een sterk coachend karakter zijn van harte welkom!
Kom langs!

Denk je dat Grenzeloos Bewegen iets voor je kan betekenen of wil je gewoon graag meer weten? Bezoeken kan ook. Iedere maandag van 9.00 tot 12.00 uur (Kluunpad 21, het gebouw bij de atletiek- schaatsbaan) of maak een afspraak voor een andere dag of moment. info@grenzeloosbewegenzeewolde.nl / 06-26738562.

Grenzeloos Bewegen is een samenwerking tussen sport en zorg. Sport-onafhankelijk, voor iedereen die net wat extra hulp of aandacht nodig heeft om te sporten en te bewegen.

Zinnige Inspirationele Beurzen

Door het organiseren van de ‘Zinnige Inspirationele Beurzen’ willen Thea van Winsum ‘Relatieplein’ en Bien Sterker ‘Luisteren naar je Bron’, voor de kleine zelfstandig ondernemer een platform bieden.

Zodat zij hun mooie bedrijf kunnen laten zien aan een groter publiek. Met een persoonlijke noot.
Thea en Bien zetten zich hier vanuit persoonlijke motivatie volledig en met veel plezier voor in.

Op deze manier laten wij ons zelf zien en willen wij toegankelijk en laagdrempelig zijn voor de ondernemers die ook zichtbaar willen zijn, zodat cliënten ons weten te vinden.
Hierdoor komen we tegemoet aan de behoeften van alle partijen.

Kom een kijkje nemen en maak een praatje.

Op zaterdag 26 oktober is de volgende beurs van
11 tot 16 in de Meermin. www.zibbit.nl
Aanmelden kan via de website
Zinnige groet Thea en Bien
Be in Touch
Bien Sterker & Thea van Winsum
Zinnige & Inspirationele Beurzen

Zeewolde Atletiek

Zeewolde Atletiek: Veelzijdig bewegen

Atletiek, hardlopen en wandelen. Ieder op zijn eigen manier en niveau. Zowel prestatiegerichte als recreatieve sporters voelen zich thuis bij onze vereniging. Als lid of als deelnemer van een cursus of een van de vele evenementen die de vereniging jaarrond organiseren. Zoals de LOKO Loopcompetitie, de Wintercross, de Avondloop, de Mini Marathon en nog veel meer.

Kom langs op onze stand op de cultuurmarkt. Raad hoeveel leden onze vereniging op dit moment heeft, en win een mooi schoenentasje, of laat je informeren over:

Trainingen
– De Moefclub (4-5 jarigen)
– Jeugdatletiek
– Jeugd hardlopen
– Senioren atletiek
– Hardlopen (diverse niveau groepen)
– Wandelsport (Fit in Beweging, Sportief Wandelen of Nordic Walking)
– Aangepast sporten

Cursussen
– Opstartcursus hardlopen (de eerstvolgende start deze maand)
– Diabetes Challenge
– WandelFit

Evenementen
– Laatste pont event
– LOKO Loopcompetitie
– Welkoop Wintercross
– Mini Marathon Zeewolde
– Tuurtoren wandeltocht
– Avondloop
– Maandwandelingen

Muziek & Showkorps Blue Seals

Muziek-& Showkorps Blue Seals opgericht in 2001, presenteert zich als een modern showkorps met een maritieme uitstraling gebaseerd op de US Marines. De muziek is eigentijds en gevarieerd en wij zijn een graag geziene gast bij taptoeshows en streetparades in de regio.

Vanaf september t/m april oefenen wij voor het nieuwe seizoen en zijn nog op zoek naar leden op verschillende instrumenten. Interesse?
Loop even langs bij de stand of kom langs op de open repetitie 3 oktober.

Afgelopen seizoen hebben de Blue Seals niet stilgezeten, onder leiding van dirigent Ferdi van Maanen ons korps weer een aantal mooie optredens neer weten te zetten.

Op de cultuurmarkt presenteren wij de show “Into the Blue”. Deze show gaat over het begin van een avontuur over zee het onbekende tegemoet.
U wordt meegevoerd op de golven van de muziek op nummers zoals Under the Sea, Drunken Sailor en Come Sail Away.

Naast het zogenaamde A-korps hebben we ook nog andere project, het Kidzkorps-traject. Dit traject legt een leerling af om naar het Jeugd- Showkorps te gaan. In dit traject zal zowel samenspel als individuele ontwikkeling centraal staan.
Het traject duur twee jaar, waarna de leerling zal doorstromen in het Jeugd- Showkorps.

Klaar voor een toekomst met muziek?
Schrijf je dan nu in voor het Kidzkorps-Traject of mail naar jeugdblueseals@gmail.com!

En de Blue Seals Musickidz!
Blue Seals Musickidz is een traject van 12 gratis groepslessen, waarin kinderen van 6 tot 10 kennis maken met muziek.
Tijdens deze lessen leren zij onder andere de eerste noten te blazen op het door hen gekozen instrument.

De lessen worden gegeven op zaterdagochtend aan het Kluunpad 15 van 9.30 tot 10.30 uur.

Klaar voor een toekomst met muziek? Kom dan naar Blue Seals Musickidz!
Schrijf je nu alvast in via musickidz@blueseals.nl en kom 21 september naar het Kluunpad 15 in Zeewolde!

Voor algemene informatie kunt u een mail sturen naar info@blueseals.nl

De Verbeelding


De Verbeelding is een broedplaats voor kunst en cultuur in Zeewolde. De stichting wil de bevolking van Zeewolde en Flevoland betrekken bij wat in de breedste zin als kunst en cultuur gezien kan worden. In samenwerking met partners op deze gebieden wordt een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor een breed publiek verzorgd. Het Paviljoen voor Kunst & Cultuur Zeewolde wordt beheerd door Stichting De Verbeelding. De bestuursleden zijn vrijwilligers.

 

Onze missie
“Vanuit onze overtuiging dat het gebouw De Verbeelding, in combinatie met haar omgeving, kunst én cultuur, van grote waarde is voor de gemeenschap van Zeewolde, zet stichting De Verbeelding zich in om, samen met vrijwilligers, partners en de gemeente, paviljoen De Verbeelding te exploiteren en het gebouw door middel van een gevarieerd en aantrekkelijk cultureel programma te ontwikkelen tot een bekende, gewaardeerde, inspiratievolle, culturele ontmoetingsplaats voor Zeewolde en Flevoland”.

Vrijwilligers
De Verbeelding wordt gerund door vrijwilligers: het bestuur, de beheerder, de gastvrouwen. Daarin schuilt de kracht en het succes van De Verbeelding. De stichting is altijd op zoek naar mensen, die mee willen helpen en zich willen inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van paviljoen De Verbeelding als unieke, levendige broedplaats voor kunst en cultuur in Zeewolde en Flevoland. Wilt u meehelpen? Stuur een mailtje naar info@deverbeeldingzeewolde.nl en wij nemen contact met u op.