Welzijn in de Wijk

Misschien heb je ons al eens gespot:  dagelijks gaan wij op pad naar een afspraak met jou of andere buurtbewoners. Bij ons staat de vraag van de inwoner altijd centraal. Van hieruit zoeken we met elkaar naar een passend antwoord. Welzijn  Zeewolde helpt en stimuleert de inwoners van de gemeente Zeewolde hun plek te vinden en hun netwerk te versterken. We signaleren, ondernemen actie en ondersteunen als dat nodig is.

Op de fiets voor een gezellig praatje en een kopje koffie

Onze sociaal werkers zijn wekelijks in de wijken te vinden. Velen herkennen ons aan onze blauwe jasjes/polo's. We bieden niet alleen hulp als het nodig is, maar zijn ook een luisterend oor voor alledaagse dingen. Je kunt bij ons letterlijk voor alles terecht. We kunnen niet altijd meteen de juiste hulp bieden, maar we weten wel de weg doordat we intensief samenwerken met andere instanties uit Zeewolde. Door zichtbaar te zijn in de wijken weten steeds meer inwoners de sociaal werkers te vinden. We zien en horen zoveel verhalen van bewoners. Deze informatie is voor ons essentieel om te ontdekken wat wij voor anderen kunnen betekenen. Soms is een klein gebaar – het aanbieden van een kop koffie en even een praatje maken – al voldoende, andere keren hebben we soms het hele team nodig om het voor elkaar te krijgen. Dat maakt het werk ook zo ontzettend leuk en veelzijdig.

Buurtinitiatieven

Buurtinitiatieven juichen wij ontzettend toe. Als sociaal werkers zijn we in de wijken te vinden en proberen we mensen te leren kennen. Door te weten wat er speelt, kunnen we verschillende buurtinitiatieven – groot en klein – ondersteunen. Onze sociaal werkers kennen de weg binnen de gemeente en kunnen op die manier de initiatieven verder vormgeven. We willen niet zozeer werk uit handen nemen, maar proberen te helpen en te ondersteunen daar waar kan. Hoe mooi is het dat een buurt zichzelf op deze manier zo kan helpen. Daar worden wij blij van!